Waarom talen leren?
Een nieuwe taal leren vergt tijd en geduld, maar vooral ook veel moed! Je begeeft je buiten je comfortzone en komt in een totaal andere wereld terecht. Met alle apps die vandaag beschikbaar zijn, kan je je al goed uit de voeten helpen. Waarom zou je dan nog de moeite doen om een taal te leren?

We maken het je gemakkelijk en geven je zo al even tien redenen mee:
​​​​​​​
1. Wees een wereldburger
We kunnen er niet om heen. De wereld wordt steeds kleiner. Op een dag tijd kan je tegenwoordig de hele wereld rondreizen. Maar wat ga je zoeken aan de andere kant van de wereld als de mensen jou niet begrijpen en jij hen niet? Op reis gaan wordt een een pak interessanter wanneer je de lokale taal beheerst!

2. Snuif wat cultuur op
Met elke nieuwe taal gaat er ook een hele nieuwe cultuur voor je open. Je leert de mensen beter begrijpen en ziet de wereld door hun ogen. Gewoontes en tradities zitten namelijk altijd voor een stuk verborgen in de taal. Zo hebben Scandinaviërs een pak meer mogelijkheden om "sneeuw" te omschrijven en hebben Britten een erg uitgebreide woordenschat voor "regen".

3. Vergroot je vriendengroep
Wanneer je goed met iemand kan communiceren, is het veel gemakkelijk om een band op de bouwen met die persoon. Wanneer je een extra taal kent, is het dus gemakkelijker om nieuwe bruggen te leggen.
​​​​​​​
image-286448-44929645.jpg
"The brain is like a muscle; books are the diet and writing is the workout." - Stewart Stafford
​​​​​​​6. Word een kei in multitasken
Je kon het eerder al lezen: door talen te leren, train je je brein. Zowel bij talen leren als bij multitasken moeten verschillende delen van je hersenen met elkaar communiceren. Je traint dus dezelfde connecties die ook bij multitasken van pas zullen komen!

7. Voorkom Alzheimer en dementie
Alzheimer en dementie kunnen jammer genoeg nog steeds niet behandeld worden. Onderzoekers hebben wel aangetoond dat mensen die meer dan één taal spreken de vooruitgang van dergelijke ziektes kunnen vertragen.image-286668-48975923.jpg
"One language sets you in a corridor for life.
Two languages open every door along the way."
​​​​​​​- Frank Smith

10. Een taal leren is leuk!
Een taal leren hoeft helemaal niet saai te zijn, zoals sommigen denken. Wanneer je een les niet leuk vindt, ligt het meestal niet aan de materie, maar aan de manier waarop die gebracht wordt. Tradilengua heeft niet enkel aandacht voor de inhoud van de lessen, maar ook voor de manier waarop die gegeven worden. Zo blijft het voor leerling en leerkracht elke les opnieuw even aangenaam!

Kortom, je haalt er alleen maar voordelen uit!

Contacteer ons gerust voor meer informatie of voor een vrijblijvende prijsofferte.
 
image-286445-48568692.jpg
"The limits of my language mean the limits of my world." - Ludwig Wittgenstein
​​​​​​​

​​​​​​​4. Brain training
Studies tonen aan dat je verschillende delen in je hersenen activeert wanneer je in een andere taal aan het denken bent. Wanneer je gaat sporten, train je enkel je lichaam, maar ook je brein moet in vorm blijven. Ons motto: een gezonde geest in een gezond lichaam!

5. More brain training
Uit diezelfde onderzoeken blijkt dat er extra verbindingen in je hersenen worden aangelegd wanneer je actief met verschillende talen bezig bent. Die extra linken in je grijze massa zorgen ervoor dat je ook in andere situaties sneller kunt reageren.
image-286449-02A146SN.jpg
"Intelligence without ambition is a bird without wings." - Walter H. Cottingham
​​​​​​​8. Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt
Eender welk selectiekantoor zal deze stelling bevestigen: met een extra taal vind je veel sneller werk. Er zijn meer jobs waarvoor je in aanmerking komt en je werk wordt ook een pak gevarieerder. Win-win, dus!

9. Lid van een taalfamilie
Wanneer je meer dan één taal beheerst, heb je niet enkel voordelen op de arbeidsmarkt. Ook op andere vlakken heb je vaak een voetje voor! Doordat elke taal deel uitmaakt van een taalfamilie, wordt het voor jou bijvoorbeeld een stuk gemakkelijker om andere talen te begrijpen. Wanneer je al goed Frans of Spaans spreekt, is het meteen ook een stuk eenvoudiger om Italiaans te begrijpen.​​​​​​​image-286670-02D21564.jpg
"With languages, you're at home anywhere."
​​​​​​​- Edward De Waal

Ligt je passie toch ergens anders? Geen probleem, Tradilengua helpt je graag met copywriting en vertalingen.